workshop anders kijken

KUNST+ programma

Kunstenaars zijn als geen ander getraind in het aanboren van hun creatiekracht en gaan continue op zoek naar manieren op zichzelf opnieuw uit te vinden. Wat kan je daar als professional of manager van leren?In een snel veranderende wereld moet je als organisatie wendbaar zijn. Je moet kunnen omgaan met onzekerheid en vanuit een open creatieve blik op zoek gaan naar oplossingen. Iedereen heeft creativiteit in zich, de kunst is om uit te vinden hoe je dit het in jezelf aanboort.

Tijdens de impulsworkshops van het Kunst+ programma ervaar en beoefen je verschillende kunstvormen en leer je van het creatieproces. Vervolgens ga je met opdrachten aan de slag om het geleerde toe te passen in jouw werkpraktijk. Tijdens intervisiemomenten krijg je ondersteuning bij deze vertaalslag en ga je op zoek naar de vorm van creativiteit die bij jouw past.

Voor het Next Step Leiderschapsprogramma van Facilicom gingen we aan de slag met fotograaf Sylvana Lansu en grafisch ontwerper Michael van Kekem. Begeleiding en vertaling naar de eigen werkpraktijk door Annejet Gosselink en Boo van der Vlist.

Enkele reacties van deelnemers na de workshops:

“Deze ochtend heeft me vanuit een ander perspectief naar mijn omgeving laten kijken. Ik ben me meer bewust hoe anders we allemaal kijken en interpreteren en hoe belangrijk het is om ons dat met elkaar beter te realiseren in het werk. Dan kunnen we ook anders handelen.”

“Het heeft me doen inzien dat ik best vaker mag varen op mijn intuïtie, ik hoef niet altijd alles vooraf te plannen en bedenken. Het resultaat heeft me verrast en ik ga er in mijn werk mee aan de slag.”

Benieuwd naar de mogelijkheden voor jouw organisatie?
Mail naar annejet@yeds.nl om onder het genot van een kop koffie of wandeling gezamenlijk jouw vraag te verkennen.