Stimuleren samenwerking netwerkorganisatie

Yeds begeleidde de partners van het netwerk Rotterdam Make it Happen om hun samenwerking te versterken, verbreden en verdiepen. Rotterdam Make it Happen is een netwerk dat is ontstaan op initiatief van het Havenbedrijf Rotterdam, Erasmus Universiteit Rotterdam, Gemeente Rotterdam, Rotterdam Partners, Erasmus MC, Rotterdam Topsport en Rotterdam Festivals. Inmiddels zijn vele grote instellingen uit de stad aangesloten.

Dit jaar heeft Yeds de partners in drie sessies en met tussentijdse impulsen begeleid om hun samenwerking te versterken, verbreden en verdiepen. In twee digitale bijeenkomsten gingen partijen over actuele thema’s die leven in de stad brainstormen hoe ze meer de “unusual” verbindingen met elkaar konden aangaan. Op zoek naar gemeenschappelijke doelen en aanvullende kwaliteiten om samen verder te komen en Rotterdam als rauwe, innovatieve stad op de kaart te zetten. Tussentijds hielden we contact met de organisaties om te volgen welke vervolgacties aan de ideeën en intenties werd gegeven en daar waar nodig nog meer impuls of stimulans te bieden.

Kunstenaar Quinda Verheul, die samen met Annejet Gosselink de werkvormen bedacht en  sessies begeleidde maakte het kunstwerk “Dust”, bestaande uit 30 werken. Iedere partner uit het netwerk ontving een kunstwerk en alle unieke werken vormen samen het grote kunstwerk.In de zomer hielden we een live bijeenkomst op de SS Rotterdam en werd verder gewerkt aan het leggen van de juiste contacten en fundamenten om bruggen naar elkaar te bouwen en daarmee de wereld te laten zien wat Rotterdam aan innovatie, cultuur en sociale rijkdom te bieden heeft.

Verbindende, creatieve en inspirerende bijeenkomst. Er is zoveel potentie in de stad, op naar een mooi vervolg!

Nuttig en prettig om op deze manier andere partners uit het netwerk te leren kennen en samen de mogelijkheden te verkennen hoe we samen het maker district van Rotterdam nog beter kunnen presenteren.