In mijn werk kijk ik welke verhalen erom schreeuwen verteld te worden. En daar zoek ik de juiste vorm en vertaling voor. Ik werk op papier, in het theater, en in de wereld.
Op papier
Hoe bewaar je een verhaal? Welke woorden gebruik je, welke beelden? Een tekening aan de muur is iets om je blik elke dag even op te laten rusten. Een boek is om vast te houden, zo nu en dan open te slaan.
Ik werk het liefst met potlood, inkt en water op papier. Mijn beelden kunnen digitaal worden aangeleverd, maar ze komen altijd analoog tot stand - er bestaat altijd een ‘hard copy’.
In de wereld
Hoe vang je een verhaal? Soms is het niet duidelijk welk verhaal er precies speelt. Omdat niet iedereen altijd gehoord wordt. Of omdat er een bepaald perspectief ontbreekt. of omdat we vast zitten in een ander, oud verhaal. Door middel van interviews, aanwezigheid, rollenspel, probeer ik (soms met anderen, zoals veranderkundige Annejet Gosselink, of verbindend communicatie trainer Coos Cobelens) het gehele verhaal ter tafel te brengen.
In het theater
Hoe ervaar je een verhaal? (hier moet nog wat meer tekst)
Welk verhaal wil jij vertellen? En voor welke gelegenheid? Samen onderzoeken we welke vorm en vertaling het nodig heeft. Dat zou een letterlijke illustratie kunnen zijn van een concrete gedachte, thema of foto, maar ook een monoloog voorafgaand aan een groepsgesprek, of een getekend verslag van een onderzoek in boekvorm. Soms gaat het om het bewaren van een verhaal, soms gaat het enkel om het ervaren.
Ik ben toneelspeler, schrijver, maker, tekenaar, in 2007 afgestudeerd aan de toneelschool in Arnhem (ARTez), sindsdien gespeeld en gemaakt bij onder andere Hotel Modern, NTGent, de Nieuwe Tijd, de Paardenkathedraal, de Theatercompagnie, het Onafhankelijk Toneel, Discordia, etc.
Tot zo’n half jaar geleden, toen ik besloot dat ik de maatschappij meer ín wilde, mijn eigen ‘bubbel’ uit, meer contact met de mensen die de maatschappij vormen.
Ik ben gaan tekenen in opdracht, me actiever gaan inzetten voor het klimaat, heb me bij buurtinitiatieven aangesloten en ben Nederlandse les gaan geven aan mijn Syrische buurjongen. Op dit moment ben ik gefascineerd door ‘het bedrijfsleven’. Omdat ik denk dat daar veel te veranderen valt. Omdat ik er nieuwsgierig naar ben. En omdat ik denk dat ik daar iets zou kunnen betekenen, als denker/speler, als hersenen-lostikker, als mooie-dingen-ziener, als vragensteller, als observator, vormgever en spiegel.
De werkomgeving van Laura varieert van tekentafel, podium tot camera. Bekijk hier haar veelzijdigheid in de opdrachten en projecten die ze heeft gedaan.