Algje & Ed

Nicky Liebregts

Ik verpak ingewikkelde discussies in verleidelijke ervaringen, en maak zo ruimte voor een ander gesprek en nieuwe oplossingsrichtingen.Portfolio

Algje & Ed

In de massale sollicitatieprocedures van grote bedrijven, lijken algoritmes de belofte te hebben van het onbevooroordeeld vinden van de beste kandidaat. Een algoritme is echter geen objectieve machine: het leert van oude datasets, en deelt vaak vooroordelen met zijn programmeurs. Om de discussie over de inzet van algoritmes en datasets te voeren, ontwikkelde ik samen met ontwerper Tessel Brühl Algje & Ed. Twee mascottes die het gesprek op straat aangaan over vooroordelen en solliciteren, waarbij we in het gesprek de deelnemers hun eigen zelfportret laten maken en ze laten nadenken over de indruk die ze bij nieuwe werknemers willen maken.

Klusplus

Klusplus is een zingevings uitzendbureau voor ouderen bij stichting Humanitas, ontwikkeld met ontwerper Manon van Hoeckel. We zagen dat het risico op vereenzaming groter is, wanneer je zelf minder merkt waar je op je oude dag van waarde bent. Niet zo gek, als je als oudere vaker de vraag krijgt hoe je geholpen wil worden, dan of je iemand anders zou willen helpen. Klusplus koppelt ouderen aan kluscoaches, en neemt ze door een traject waarbij ze hun eigen talenten opnieuw ontdekken, en die vervolgens inzetten bij een klus of opdracht in hun wijk.