Social Design Lobby

Social Design Lobby!

Yeds doet mee aan de Social Design Lobby die tijdens de Dutch Design Week is gestart! đź“Ł Deze tijd vraagt om meer samenwerking met creatieve geesten dus een grotere bekendheid van Social Design(ers). Bekijk in het filmpje van Yeds waar we voor lobbyen đź‘€ en kom meer te weten over het programma en andere deelnemers.

Tijdens de Dutch Design Week 2020 start de The Social Design Lobby, een campagne die de verbinding tussen sociaal geëngageerde ontwerpers en organisaties in heel Nederland faciliteert. En Yeds is van de partij!

Via online lezingen, een digitale tentoonstelling en live chats kom je in contact met een brede selectie aan social designers. Op deze manier komt het Social Design netwerk samen en demonstreren we de breedte en diepte hiervan. Klik hier voor het online programma en  wordt een lobbyist voor het common good! Voor welk maatschappelijk vraagstuk zou jij wel willen lobbyen? In onze lobby ontdek je wat je kan doen voor én met Social Design.

Vanwege de annulering van de fysieke Dutch Design Week kunnen de twee geplande exposities in Eindhoven niet plaatsvinden. De collectieven geven tijdens de volledig digitale Dutch Design Week toch fysieke ruimte aan Social Design. Daarom rijden ze voor en tijdens Dutch Design Week met een aangepast busje door Nederland om Social Designers te bezoeken en in de schijnwerpers te zetten. Binnen dit busje hebben ze een coronaproof ruimte ontworpen voor het interviewen van Social Designers. Bekijk ze hier allemaal en doe mee aan de lobby: www.thesocialdesignlobby.com.

Er zijn deze week twee webinars (zie hieronder het programma) en live chat mogelijkheden met Social Designers.

De andere deelnemende studio’s:
De Reuringdienst | Joes + Manon | Studio Marleen van Bergeijk | Studio Bernhard Lenger | ZET | Studio Nicky Liebregts | We are Social Rebels | Project Encounter | Dion Visser | KO Nieuwsgierige Interactie | HOAX | Studio Nienke Helder | Scheepers&Renee

Grote dank: aan Kade Clubhuis en Foundation We Are voor het initiatief en organisatie!


Social Design Lobby

Social Design Lobby


Programma The Social Design Lobby

Online platform

U kunt de digitale tentoonstelling hier vinden op de DDW website.

De interviews en kleine interventies zijn te vinden via www.thesocialdesignlobby.com.

Webinar

Woensdag 21 oktober 2020, 17.30-19.00 uur CEST
‘Social Design & echte inclusiviteit’
in samenwerking met Eindhoven kan het

De Black lives matter-beweging is gegroeid en heeft de aandacht gevestigd op de discriminatie, het geweld en het doden van gekleurde mensen. Deze beweging en het gesprek rond institutioneel racisme en discriminatie is een van de meest kritische kwesties in 2020.

Binnen de designsector willen we inclusief zijn, maar hoe kunnen we dit doen terwijl er een gebrek is aan diversiteit binnen ons ontwerponderwijs en beslissers? Tijdens deze sessie willen we het gesprek starten over hoe design inclusief kan zijn en de processen die nodig zijn om de diversiteit en inclusiviteit binnen de designsector te vergroten.

Tijdens de sessie zullen we reflecteren op ontwerpprojecten en luisteren naar sprekers hoe zij inclusiviteit binnen hun werk hebben benaderd. Daarnaast zullen we een gesprek starten over het creëren van echt inclusieve processen binnen het ontwerpveld.

Initiatiefnemers:

Foundation We Are
Foundation We Are is een adviesbureau dat samenwerkt met experts om te innoveren. Ze gebruiken collaborative design om sociale en juridische systemen te transformeren. Concreet biedt Foundation We Are een platform dat de samenwerking tussen ontwerpers en beslissers mogelijk maakt.

Kade Clubhuis
Kade Clubhuis is een creatieve werkruimte, waarin diverse (sociale) ontwerpers zijn gehuisvest. Samengebracht door de gedeelde werkplaats en gedreven door maatschappelijke thema’s, werken ze aan projecten als individuele studio’s of bundelen ze hun krachten.

 

Laatste nieuws