#Streetlogic

De schoonheid van toeval en het surreële – #Streetlogic

Jeroen Arians legt in zijn serie #Streetlogic vast hoe de openbare ruimte wordt geclaimd door de mensen die er hun alledaagse voorwerpen in achterlaten. Een voorbeeld (en oefening) van anders kijken. Nu gebundeld in een prachtig boek!We leven in een strikt georganiseerde samenleving, maar de straat is van iedereen. Of juist van niemand. In de serie #Streetlogic legt Jeroen Arians vast hoe de openbare ruimte wordt geclaimd door de mensen die er hun alledaagse voorwerpen in achterlaten. Zonder het te weten zijn zij de makers van tijdelijke spektakels van perfecte schoonheid. Soms onwerkelijk, soms absurd of ronduit geestig. Het moment is voorbij zodra de ophaaldienst zijn ronde komt doen of een geïnteresseerde de spullen meeneemt.

“In mijn werk ga ik op zoek naar een balans tussen het theatrale en het realistische. De situaties worden gefotografeerd zoals ik die op straat aantref. Een alledaagse omgeving neem ik niet voor vanzelfsprekend aan. In onze strikt georganiseerde samenleving ga ik op zoek naar situaties die ik als onwerkelijk, absurd of soms ronduit geestig ervaar. Door de aangetroffen objecten op locatie te documenteren, benadruk ik de schoonheid van toeval en het surreële. Mijn foto’s tonen hoe een selectie van alledaagse voorwerpen kan veranderen in een tijdelijk spektakel van perfecte schoonheid.”

Teun van de Ende schreef naar aanleiding van deze serie het essay “Stadsschoon en de schone stad”, bijgesloten in het boek.

Boek hebben of kado geven? Dat kan, klik hier en bestel!

In het weekendblad van het Financieel Dagblad verscheen vorige week een mooi interview met Jeroen, voorzien van veel beeldmateriaal, lees en bekijk het hier.

 Laatste nieuws